KweekZon Haarlem dak

Nieuwsbrief november 2020 Financiering zonnestroominstallatie verzekerd

Stroomversnelling | alle delen verkocht!

Tijdens de afgelopen twee maanden zijn alle zonnestroomdelen verkocht! 124 huishoudens rondom de Haarlemmer Kweektuin zijn lid geworden van KweekZon. Ons gebied strekt zich uit van Sinneveld tot Centrum Zuid en van Bloemendaal / Overveen tot aan het Spaarne. Daarmee hebben we een belangrijke mijlpaal in het project bereikt: de financiering van de installatie is verzekerd!

Unieke opzet in de Kweektuin

Voor de dakvlakken die de gemeente Haarlem ons ter beschikking stelt, hebben we de optimale oplossing gekozen. Vanwege de unieke aspecten van de hoge kas, de voormalige timmerwerkplaats en de lage kassen werken we met twee gespecialiseerde installateurs. Hierbij zal de zonnestroom installatie in de lage kassen het dak deels vervangen. De zonnepanelen komen alleen op plekken waar schaduw juist wenselijk is. Niet waar het zonlicht nodig is voor de activiteiten die er onder plaatsvinden.

Om alle opgewekte stroom – ook op de zonnigste dagen – aan het net te kunnen leveren duurde het even voor we met Liander een toekomstbestendige oplossing vonden. Nu we deze hebben kunnen we de 662 zonnepanelen gaan plaatsen. De panelen zijn verdeeld in 856 zonnestroomdelen, per zonnestroomdeel wordt ongeveer 220 kWh per jaar voor je opgewekt.

Hieronder: impressie zonnepanelen in de KweekTuin (copyright: JansZon)

Teruggaaf energiebelasting 15 jaar lang

Met het verstrekken van de opdracht voldoen we aan de voorwaarden om de huidige postcoderoosregeling te gebruiken. Hiermee verzekeren we je van 15 jaar teruggave van de energiebelasting op de voor jou opgewekte stroom.

Nu we het netkabeltraject helder hebben kunnen de installateurs de panelen bestellen en de uitvoering inplannen. De installatie zal na de donkerste wintermaanden – met weinig zonuren – plaatsvinden. Zodoende zullen we optimaal kunnen profiteren wanneer de voorjaarszon weer gaat schijnen.

Praktische informatie

Om de installateurs op tijd te kunnen betalen is het van belang dat ieder lid de leden- en deelnemers overeenkomst heeft getekend én het volledige bedrag van zijn / haar zonnestroomdelen heeft overgemaakt aan de coöperatie. Na het voldoen van de openstaande bedrag wordt de reservering van je zonnestroomdelen omgezet in participaties. Dat is het moment dat je recht op de opbrengsten ook daadwerkelijk van kracht wordt.

Zonnige groet van de vrijwilligers van KweekZon!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *