Wie is Kweekzon?

Over ons

KweekZon Coöperatieve Energie U.A. is een coöperatieve vereniging en is opgericht door een aantal Haarlemmers die in de buurt van de Haarlemmer Kweektuin wonen. Zoals elke vereniging hebben wij leden en een bestuur. Energie coöperatie KweekZon bestaat officieel sinds januari 2020, maar we werken al geruime tijd samen aan de voorbereidingen. De initiatiefnemers hebben als doel om zonne-stroom voor de buurt beschikbaar te maken.

De coöperatie wordt ondersteund door een aantal vrijwilligers uit de buurt, allemaal maatschappelijk betrokken en velen met een professionele achtergrond. Dit zijn de ondersteunende leden.

De leden van de coöperatie zijn de buurtbewoners die deelnemen met één of meerdere zonnestroomdelen. Samen vormen we energiecoöperatie KweekZon.

Het bestuur zorgt ervoor dat de stroom wordt geleverd aan het energieleverancier, dat de collectief gefinancierde zonnestroom installatie goed wordt beheerd en dat de administratie en uitbetalingen jaarlijks worden gedaan aan alle deelnemers. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers en staan niet op een loonlijst en krijgen geen vergoeding.

Eén maal per jaar is er een algemene ledenvergadering. Alle leden worden hiervoor uitgenodigd. De coöperatie staat in geschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 77155297.

De coöperatie KweekZon voldoet aan de eisen van de postcoderoosregeling. Met deze postcoderoosregeling krijgen wij de zekerheid van de belastingdienst dat je 15 jaar lang recht hebt op de teruggaaf van de betaalde energiebelasting.

De statuten van KweekZon coöperatieve energie U.A kunt u hier downloaden

U belegt buiten AFM toezicht. Meer informatie over deze investering kunt u hier downloaden : Informatiedocument KweekZon Cooperatieve Energie 30-SEP-2020

Bestuur van Kweekzon

Ons enthousiaste team regelt alles van A tot Z zodat u kunt profiteren van zonne-energie

Harry Habets

Harry Habets

Bestuurslid
Remco van Kessel

Remco van Kessel

Penningmeester
Arjan Zoodsma

Arjan Zoodsma

Voorzitter
Victor Philipsen

Victor Philipsen

Secretaris

Ondersteunende leden

Bianca Anastacia

Bianca Anastacia

Communicatie
Ernst Blok

Ernst Blok

Communicatie
Birgit Hes

Birgit Hes

Juridisch
Hermen Jansen

Hermen Jansen

Techniek & communicatie
Xander van Hoof

Xander van Hoof

Techniek
Michel van Borkum

Michel van Borkum

Techniek